085 - 401 95 52

9.4Welke rentevaste periode kan ik het beste kiezen?

Het kiezen van de rentevast periode is afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u maximaal lenen dan kunt u kiezen voor een rentevast periode van 10 jaar vast. U kunt dan rekenen met het rentepercentage wat u gaat betalen voor 10 jaar vast t.o.v. uw inkomen. Dit zorgt meestal voor een hogere maximale leensom dan wanneer u kiest voor een rentevast periode beneden 10 jaar.

De rente is nu in 2015 erg laag. U kunt dit ook afleiden uit onderstaande grafiek. (rente historie 5 jaar vast van 1965 tot 2015)

Rentevaste periode gemiddelde hypotheekrente (2015)

Banken zeggen vaak hoe langer de rentevast periode hoe langer u zekerheid heeft. De meeste van onze relaties hebben een rente tussen de 5 en 10 jaar vast. Zeker de relaties die een korte rente vast periode hebben gekozen hebben hier de laatste jaren goed van geprofiteerd.

Uiteraard is de rente gelieerd aan de economie. Wanneer het slecht gaat in Nederland (Europa) en de woningen staan onder water is het logisch de rente laag blijft. Gezien de historie is hier regel in te vinden.

Het belangrijkste is dat u een betaalbare situatie houdt en u zich prettig voelt bij u gekozen rente. Wij denken graag met u mee.

Ga terug