085 - 401 95 52

10Geen zorgenArbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als u als ondernemer door ziekte of een ongeval niet kunt werken, loopt u wellicht inkomen mis en maakt u extra kosten. Met deze verzekering is uw inkomen als zelfstandige verzekerd.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering stelt u zelf samen, volgens uw eigen wensen. U weegt dus ook zelf de risico’s en kosten tegen elkaar af. De AOV wordt vaak door ondernemers afgesloten zodat zijn bij arbeidsongeschiktheid inkomen kunnen ontvangen uit verzekering.

Voor de dekking van uw AOV zijn er drie varianten die uzelf kunt kiezen. U kunt de dekking tijdens de looptijd beperken of uitbreiden.

Het verzekerde bedrag

U kunt maximaal 80% van uw inkomen veiligstellen. Uw verzekerde bedrag is altijd de basis voor de uitkering. De mate van arbeidsongeschiktheid bepaalt de uitkering. Een verhelderende rekensom;

Stel u kiest een verzekerd bedrag van € 40.000. U raakt voor 100% arbeidsongeschikt, maar verdient toch nog € 15.000. U verliest op dat moment € 25.000 aan inkomsten. De meeste verzekeraars keren dan € 25.000 uit. Enkelen keren alsnog 100% van het verzekerde bedrag uit, oftewel € 40.000. Dat scheelt u dus € 15.000 per jaar.

Uw eigen beroep verzekeren

U krijgt een uitkering als u niet meer uw eigen beroep kunt uitoefenen. Ook op lange termijn. Bij arbeidsongeschiktheid hoeft u dus niet een totaal ander beroep te kiezen.

Premie afgestemd op uw praktijk. De premie is vaak afgestemd op de werkzaamheden die u (daadwerkelijk) verricht in plaats van op uw beroep. Dus heeft u een risicovol beroep, maar bent u in de praktijk uitsluitend bezig met leidinggeven of administratief werk? Dan betaalt u een lagere premie.

Maak uw arbeidsongeschiktheidsverzekering op maat

U kiest zelf de dekkingsvariant en het verzekerde bedrag waardoor u zelf de hoogte van de premie bepaalt.

  • Kies uw eigenrisicoperiode: 14, 30, 60, 90 of 180 dagen of 1 of 2 jaar.
  • Kies de eindleeftijd en uitkeringsduur: eindleeftijd tussen de 50 en 67 jaar, of een uitkeringsduur van 5 of 10 jaar.
  • Kies voor wel of niet indexeren: jaarlijkse stijging verzekerd bedrag met 2%, 3% of CBS-loonindex.
  • Kies de tarief vorm: bij het combitarief begint u met een lage premie die langzaam stijgt tot een bepaalde leeftijd. Bij het standaardtarief blijft de premie gedurende de hele looptijd gelijk.

De gevolgen van arbeidsongeschiktheid zijn voor elk bedrijf en iedere ondernemer anders. Wij leveren maatwerkoplossingen. Zo kunt u bijvoorbeeld een vast bedrag verzekeren of verlies van inkomen.

Moet u zich wel verzekeren? En zo ja, hoe uitgebreid? Hoe zit dat fiscaal en wat kost het? Allemaal vragen waarop wij antwoord weten.

  • Samen met ons komt u tot maatwerk
  • Uw AOV zo compleet als u zelf wilt
  • Zodat uw bedrijf kan blijven bestaan

Interesse in een Arbeidsongeschiktheidsverzekering?

We staan u graag te woord met professioneel en persoonlijk advies. Hoe kunnen wij u helpen?

Ik wil persoonlijk advies Ik wil meer informatie Ik heb een vraag

Call Now Button