085 - 401 95 52

9.4Uw zorgverzekering

Wat is een zorgverzekering en wat komt er bij kijken? Dit kunt u in onderstaande tekst lezen. Hoe werkt het?

Vergelijk bij Stad Holland uw zorgverzekering

10 redenen om te switchen van zorgverzekering

1: De beste zorgverzekering (bron: DFO)
2: De beste in 2017 en 2018
3: De scherpste basispremie op een pure restitutie polis (geheel vrije zorgkeuze arts en ziekenhuis)
4: Geen medische beperkingen, vragen of uitsluitingen (Let op voor orthodontie boven de 18 jaar geldt wachttijd)
5: Hoge wettelijke solvabiliteit bij de verzekeraar zelf
6: Snelle communicatie en afwikkeling van uw vragen.
7: U kunt rechtstreeks declareren of via een declaratie-app, verwerking 2 werkdagen
8: Kortingsmogelijkheden voor uw bedrijf van werkgever tot werknemer, informeert u bij ons
9: Gemakkelijk online te kiezen en af te sluiten, uw huidige zorgpolis wordt automatisch opgezegd.
10: Pure restitutie polis, d.w.z. u kunt ECHT terecht bij alle zorgverleners/ziekenhuizen op eigen keuze
De beste zorgverzekering, u kunt hier klikken en sluiten (bron: bureau DFO)

2018: Welkom bij Stad Holland Zorgverzekeraar

De Mijn Stad Holland App

Stad Holland legt uit: duidelijkheid over ziekenhuiskosten

Waarom een zorgverzekering;
Een zorgverzekering – ook wel ziektekostenverzekering genoemd – is een verzekering tegen ziektekosten. Hierbij kunt u denken aan kosten voor medicijnen of kosten van een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. Deze verzekering is in principe verplicht in Nederland. Zorgkosten kunnen hoog zijn. U kunt zich hiervoor verzekeren. Wij hebben ook dit jaar vast een voorselectie voor u gearrangeerd waarbij u zorgeloos een passende basis of aanvullende dekking kunt vinden. Wij wijzen erop dat de premie niet altijd leidend hoeft te zijn. Uw tussenpersoon denkt graag met u mee.

Eenvoudig, toegankelijk en vertrouwd af te sluiten. Alle verzekeringen onder 1 dak, u bent ten allen tijde welkom op ons kantoor. Wanneer u uw premie heeft berekend en uw nieuwe polis is aangevraagd dan wordt uw huidige zorgverzekering automatisch opgezegd door de nieuwe verzekeraar. Ook al heeft u al een nieuwe polis gekregen als verlenging op de lopende polis dan kan deze worden opgezegd tot 31-12-2019.

Hoe werkt het;
U hoeft niet te vergelijken, dat hebben wij al voor u gedaan. Wij werken samen met Stad Holland. Voor het 2e jaar op rij als beste beoordeeld door D&O (Bureau DFO): Stad Holland zorgverzekering. Kies eenvoudig uw wensen voor uw nieuwe zorgverzekering, dit kan tot 31-12-2019. De beste zorgverzekering, u kunt hier klikken en sluiten (bron: bureau DFO)

Wat is een zorgverzekering;
Deze verzekering geeft dekking bij kosten voor medicijnen of kosten voor een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. Wij kennen verschillende dekkingen; de basisverzekering, de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering.

De basisverzekering dekt de standaardkosten van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Het afsluiten van de basisverzekering is verplicht voor:

  • Iedereen die in Nederland woont. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) beoordeelt dit.
  • Iedereen die in Nederland werkt en hier loonbelasting betaalt.
  • Iedereen die in Nederland komt wonen en al een ziektekostenverzekering in het buitenland heeft. Zij moeten alsnog in Nederland een basisverzekering afsluiten.

Wie zich niet verzekert, krijgt eerst een waarschuwingsbrief. Wanneer er dan nog geen zorgverzekering wordt afgesloten, volgen er maximaal 2 boetes. Is de aangeschrevene daarna nog onverzekerd, dan sluit het College voor zorgverzekeringen (CVZ) namens de onverzekerde een zorgverzekering af bij een zorgverzekeraar. Het CVZ houdt vervolgens 12 maanden lang de standaardpremie van deze zorgverzekering in op de inkomsten van de onverzekerde. Zolang de onverzekerde geen verzekering heeft, betaalt deze zelf de kosten van medische zorg.

Op de verzekeringsplicht geldt een uitzondering voor 2 groepen mensen:

  • Mensen die vanwege hun geloof of levensovertuiging geen zorgverzekering willen afsluiten (gemoedsbezwaarden).
  • Militairen in actieve dienst.

Zorgverzekeraars kennen een acceptatieplicht voor de basisverzekering. Dit houdt in dat zij verplicht zijn om iedereen te accepteren.

De aanvullende zorgverzekering

Deze is niet verplicht en kunt u extra afsluiten voor zaken die niet in het basispakket zitten.

De tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is een verzekering voor de kosten van mondzorg. Ook deze verzekering hoeft u niet verplicht af te sluiten. En voor de verzekeraar geldt ook bij deze verzekering geen acceptatieplicht.

De dekking van de basisverzekering wordt vastgesteld door de overheid. De dekkingen van de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen worden vastgesteld door de verzekeringsmaatschappijen zelf.

Het werkt dus wanneer u jaarlijks de tijd neemt om te kijken wat voor het aankomende jaar van toepassing zou kunnen zijn. Het eigen risico voor 2020 is vastgesteld op € 385,-.

Interesse in een Uw zorgverzekering?

We staan u graag te woord met professioneel en persoonlijk advies. Hoe kunnen wij u helpen?

Ik wil persoonlijk advies Ik wil meer informatie Ik heb een vraag