085 - 401 95 52

10Uw zorgverzekering 2024

 

Uw zorg vergelijker. Hierin staan gerenommeerde verzekeraars waar wij speciale tarieven mee hebben afgesproken. Dit levert een betere dekking op, maar ook nog eens een extra korting op de premie. Deze kan oplopen tot wel x% op jaarbasis. Echt de moeite waard dus. Komt u er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088-000 83 33. Wij hebben een speciale service desk ingericht met adviseurs op het gebied van zorgverzekeringen. De vergelijkingsmodule vindt u hier:

Voor particulieren KLIK : Particulier vergelijk en sluit

Informatie voor werkgevers. Wist u dat werknemers die zich collectief verzekeren via hun werkgever vaker voor een aanvullende dekking kiezen? Hierdoor hebben zij een betere dekking bij ziekte. Dit kan een besparing op uw verzuimkosten opleveren. Als verzekeringsadviseur hebben wij nu, voor onze zakelijke relaties en hun werknemers, een mooie aanbieding. Wij hebben extra hoge kortingen bedongen bij gerenommeerde verzekeraars. Deze kunnen oplopen tot wel x% op jaarbasis! Goed nieuws voor uw werknemers, maar ook voor u!

Voor werkgevers  KLIK:  MKB vergelijk en sluit

Samenwerking met UPIVA:

De periode om eventueel over te stappen van zorgverzekering komt er weer aan.  In november van ieder jaar maken de zorgverzekeraars hun premies en kortingen voor het volgende jaar bekend. In aanloop naar deze ‘zorgperiode’ hebben we belangrijk nieuws. Wij werken samen met serviceprovider UPIVA, al jaren specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Waarom UPIVA?

Alle zorgmedewerkers van UPIVA hebben de benodigde diploma’s om u te mogen adviseren op het gebied van zorgverzekeringen. Daarnaast heeft UPIVA aanstellingen bij de grootste zorgverzekeraars, zodat er voor u extra veel keuze is om uw pakket voor volgend jaar samen te stellen. Best passende zorgverzekering: Gedurende het hele jaar kunt u gebruik maken van onze zorgvergelijker. Op die manier kunt u op een eenvoudige manier de zorgverzekeraars en verschillende pakketten met elkaar vergelijken. Komt u er niet uit? De zorgmedewerkers van UPIVA helpen u graag met al uw vragen. Zij zijn te bereiken via 088 – 000 8333 of zorg@upiva.nl.

Waarom een zorgverzekering;

Een zorgverzekering – ook wel ziektekostenverzekering genoemd – is een verzekering tegen ziektekosten. Hierbij kunt u denken aan kosten voor medicijnen of kosten van een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. Deze verzekering is in principe verplicht in Nederland. Zorgkosten kunnen hoog zijn. U kunt zich hiervoor verzekeren. Wij hebben ook dit jaar vast een voorselectie voor u gearrangeerd waarbij u zorgeloos een passende basis of aanvullende dekking kunt vinden. Wij wijzen erop dat de premie niet altijd leidend hoeft te zijn. Uw tussenpersoon denkt graag met u mee. Deze verzekering geeft dekking bij kosten voor medicijnen of kosten voor een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. Wij kennen verschillende dekkingen; de basisverzekering, de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering.

De basisverzekering dekt de standaardkosten van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Het afsluiten van de basisverzekering is verplicht voor:

 • Iedereen die in Nederland woont. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) beoordeelt dit.
 • Iedereen die in Nederland werkt en hier loonbelasting betaalt.
 • Iedereen die in Nederland komt wonen en al een ziektekostenverzekering in het buitenland heeft. Zij moeten alsnog in Nederland een basisverzekering afsluiten.

Wie zich niet verzekert, krijgt eerst een waarschuwingsbrief. Wanneer er dan nog geen zorgverzekering wordt afgesloten, volgen er maximaal 2 boetes. Is de aangeschrevene daarna nog onverzekerd, dan sluit het College voor zorgverzekeringen (CVZ) namens de onverzekerde een zorgverzekering af bij een zorgverzekeraar. Het CVZ houdt vervolgens 12 maanden lang de standaardpremie van deze zorgverzekering in op de inkomsten van de onverzekerde. Zolang de onverzekerde geen verzekering heeft, betaalt deze zelf de kosten van medische zorg.

Op de verzekeringsplicht geldt een uitzondering voor 2 groepen mensen:

 • Mensen die vanwege hun geloof of levensovertuiging geen zorgverzekering willen afsluiten (gemoedsbezwaarden).
 • Militairen in actieve dienst.

Zorgverzekeraars kennen een acceptatieplicht voor de basisverzekering. Dit houdt in dat zij verplicht zijn om iedereen te accepteren.

Eenvoudig, toegankelijk en vertrouwd af te sluiten. Alle verzekeringen onder 1 dak, u bent ten allen tijde welkom op ons kantoor.  U hoeft niet te vergelijken, dat hebben wij al voor u gedaan.

De aanvullende zorgverzekering

Deze is niet verplicht en kunt u extra afsluiten voor zaken die niet in het basispakket zitten.

De tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is een verzekering voor de kosten van mondzorg. Ook deze verzekering hoeft u niet verplicht af te sluiten. En voor de verzekeraar geldt ook bij deze verzekering geen acceptatieplicht.

De dekking van de basisverzekering wordt vastgesteld door de overheid. De dekkingen van de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen worden vastgesteld door de verzekeringsmaatschappijen zelf.

Het werkt dus wanneer u jaarlijks de tijd neemt om te kijken wat voor het aankomende jaar van toepassing zou kunnen zijn. Het eigen risico voor 202 is vastgesteld op € 385,-.

 

Uw gemak: Filmpje verschil restitutiepolis en naturapolis

 

Wijzigen 2024:

Een label van ONVZ, verdwijnt per 1 januari 2024. ONVZ heeft ervoor gekozen om de naturapolis aan te bieden onder hun eigen naam: ONVZ Bewuste Keuze. Alle Jaaahverzekerden worden per 1 januari 2024 automatisch overgezet naar ONVZ Bewuste Keuze.

Per 2024 zal CZ de restitutiepolis vervangen voor een combinatiepolis. Dit betekent dat de “Zorgkeuzepolis” veranderd in “Zorgvariatiepolis”. Voor Wijkverpleging en GGZ zal er een vergoeding van 85% zijn op niet gecontracteerde zorg. Voor gecontracteerde zorg blijft de vergoeding op 100%. 

In 2024 kan de wijziging effect hebben op verzekerden die zorg ontvangen van niet-gecontracteerde zorgverleners in de wijkverpleging of GGZ. CZ biedt ondersteuning tijdens de overgang naar de combinatiepolis. Voor hen geldt 2024 als overgangsjaar, met behoud van de gebruikelijke vergoeding. Vanaf 1 januari 2025 wordt ook voor hen de vergoeding aangepast naar maximaal 85% van het tarief voor gecontracteerde zorgverleners.

Bij Nationale-Nederlanden zijn er enkele veranderingen doorgevoerd, waarvan we de belangrijkste met u willen delen.

 • Bundels “Jij & Jonge kinderen” en “Jij & Pubers” komen te vervallen. Dit wordt vervangen door de pakketten “Extra” en “TandenGaaf 250” Nieuwe AV Instap- : Werelddekking, 5X fysiotherapie, anticonceptie en tandongevallen dekking.
 • Nieuwe AV Jij & Compact: bundel met mondzorg waarbij 75% tot max €150 per jaar wordt gedekt.

Vanaf 1 januari 2024 zal er een wachttijd van 12 maanden van kracht zijn voor orthodontie. Tegelijkertijd wordt het vergoedingspercentage ook verlaagd, van 80% naar 75%.

Vervangende mantelzorg gaat naar maximaal €2250 per jaar waarbij er minimaal 2 aaneengesloten uren moeten zijn. Ook er is geen contracteereis. 

Ook is er verruiming van de vergoeding voor zwangerschap en bevalling in alle AV’s.  

Voorheen was er geen wachttijd voor de dekking van orthodontie in de aanvullende pakketten ‘Extra Aanvullend’ en ‘Uitgebreid’. Vanaf 1 januari 2024 zal echter een wachttijd van 12 maanden van kracht zijn voor orthodontie. Ook wordt het vergoedingspercentage verlaagd van 75% naar 70%.

 

Naast deze aanscherping zijn er ook toevoegingen bij OHRA. Zo is er bijvoorbeeld een uitgebreidere dekking voor vervangende mantelzorg en is er dekking voor een zwangerschapscursus toegevoegd. Ook goed om te vermelden is dat de Fysio Meeneemservice nu ook afsluitbaar is bij de aanvullende verzekering OHRA Uitgebreid. 

De restitutiepolis bij Stad Holland wordt per 1 januari 2024 een combinatiepolis. Vanaf 1 januari 2024 vergoedt Stad Holland maximaal 75% van het NZa-tarief bij niet-gecontracteerde zorgverleners in de GGZ en wijkverpleging. Alle andere zorg bij zorgverleners zonder contract wordt nog steeds volledig vergoed, voor zover het gehanteerde tarief van de zorgverlener niet excessief is.

Bij VGZ zijn enkele wijzigingen van toepassing: 

 • Nieuwe AV in VGZ Werkt: Werkt Basis met vergoeding voor Repatriëring en vergoeding buitenland.
 • Alternatieve geneeswijzen: Geen vergoeding meer vanuit Goed.
 • Huidbehandeling: Geen vergoeding vanuit Goed, het beschikbare budget in de Beter en Best met 50% verlaagd.
 • Nieuwe TV: Tand instap (controle, reiniging 80% en vulling en foto 80%, max € 100)

 

Wanneer een verzekerde een aanvullende- of tandartsverzekering heeft waarbij wachttijd geldt in 2024 kiest voor een verzekering met een hogere vergoeding, dan geldt er geen wachttijd voor de oude vergoeding. Voor het hogere deel van de vergoeding geldt wel een wachttijd.

 De restitutiepolis ‘Basis Exclusief’ zal vanaf 2024 worden gewijzigd naar een combinatiepolis. Dit heeft een gevolg voor de vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners in de wijkverpleging of GGZ. Gaat de verzekerde voor deze zorg naar een zorgaanbieder waar geen contract mee is? Dan vergoeden zij 85% van het gemiddeld contracteerde tarief. Net als CZ, zal ook Zilveren Kruis werken met een overgangsregeling voor verzekerden die in 2023 al een behandeling zijn gestart. 

Verder mogen verzekerden, die het hele jaar een collectieve AV 1 t/m 4 ster hebben en dezelfde AV of hoger behouden, 2 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen naar het volgende jaar. 

Gebruikt u de vergelijk module om zo uw gewenste zorgverzekering 2024 af te kunnen sluiten. Let op dit moet voor voor 31-12-2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

Interesse in een Uw zorgverzekering 2024?

We staan u graag te woord met professioneel en persoonlijk advies. Hoe kunnen wij u helpen?

Ik wil persoonlijk advies Ik wil meer informatie Ik heb een vraag

Call Now Button