085 - 401 95 52

10Verzuimverzekering

Per 1 maart 1996 is de Wet Uitbreiding Loondoorbetaling verplichting Bij Ziekte (WULBZ) ingegaan en per 1 januari 2004 de Wet Verlenging Loondoorbetaling verplichting. U bent wettelijk verplicht om 70 procent van het salaris van een zieke werknemer 104 weken door te betalen. In veel (collectieve) arbeidsovereenkomsten is zelfs 100 procent afgesproken. Een verzuimverzekering kan daarom van essentieel belang zijn.

Voor de werknemer is het van belang te weten wat hij bij eventuele ziekte betaald krijgt. Indien het inkomen met 30% daalt kan dat voor veel huishoudens een probleem opleveren. Het is daarom van belang dat u uw werknemer hiervan op de hoogte brengt. U bent niet verplicht om een verzuimverzekering te sluiten. Dit is sterk afhankelijk van de financiële draagkracht van uw bedrijf. Indien u er voor kiest om het verzuim van uw personeel te verzekeren heeft u de keuze uit twee verzekeringsvormen: de conventionele verzuimverzekering en de stop-loss verzuimverzekering. Hieronder volgt een korte uitleg van deze verzekeringsvormen.

Wat is een conventionele verzuimverzekering?

De conventionele verzuimverzekering vergoedt het loon dat u als werkgever doorbetaalt aan uw zieke werknemers in de eerste 104 weken. De verzuimverzekering vergoedt in ieder geval het wettelijke minimum van 70%. Een hogere vergoeding is mogelijk wanneer u volgens de CAO, arbeidsovereenkomst of een andere toezegging bij ziekte een hoger percentage van het loon moet doorbetalen. Bovendien kunt u de werkgeverslasten meeverzekeren tot maximaal 20% bovenop de verzekerde loonsom.

Wat is een Stop-Loss verzuimverzekering?

Voor bedrijven met 50 of meer werknemers is de Stop-loss verzekering een uitkomst. Bij deze verzekering kiest u voor een bedrag waarvoor u zelf het verzuimrisico wilt dragen (eigenbehoud). Overstijgen de loondoorbetalingverplichtingen dit bedrag, dan vult uw Stop-loss verzekering het verschil aan.
Bijna alle grote verzekeraars die in Nederland gevestigd zijn, hebben in hun pakket verzuimverzekeringen opgenomen. Van de buitenkant lijken al deze verzekeringen gelijk. Toch is het van belang om inhoudelijk goed naar de dekking en het gemak te kijken. Zo zijn er verzekeringen waar arbeidsgeschillen niet verzekerd zijn of waar het onderhoud veel aandacht vraagt omdat u iedere mutatie direct moet melden. Wij helpen u graag met het maken van uw keuze.

Interesse in een Verzuimverzekering?

We staan u graag te woord met professioneel en persoonlijk advies. Hoe kunnen wij u helpen?

Ik wil persoonlijk advies Ik wil meer informatie Ik heb een vraag

Call Now Button