085 - 401 95 52

10Reisverzekering

Reisverzekering

De reisverzekering zorgt ervoor dat u dekking heeft voor schade die ontstaat voor of tijdens uw vakantie, eventueel in combinatie met een annuleringsverzekering. U kunt een doorlopende (hele jaar) reisverzekering afsluiten. De reisverzekering is een aanvulling op de inboedel, auto en zorgverzekering. Vergoedingen uit de reisverzekering vinden plaats indien de schade niet reeds gedekt is op één van deze verzekeringen.

Onderstaande groene buttons geven u de mogelijkheid uw wensen voor de reisverzekering te vergelijken en deze direct af te sluiten. U kunt kiezen voor wereld of europa Europa dekking

Bereken uw premie (Europesche)

Of maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek.


Bagage

Bagage is meest bekende rubriek. De bagage is gedekt tegen nagenoeg elke gebeurtenis. Bij doorlopende reisverzekeringen geldt doorgaans een eigen risico van ongeveer € 50,00. De bagage is tegen premier-risque verzekerd tegen een vast maximumbedrag, meestal circa € 2.500,00. In de voorwaarden is de bepaling opgenomen dat diefstal van bagage alleen wordt vergoed wanneer de ‘normale voorzichtigheid’ in acht is genomen.

Extra kosten

Deze rubriek dekt de extra kosten die de verzekerde moet maken bij ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde zelf, een reisgenoot of een familielid. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan extra verblijfkosten (door ziekte kan men niet naar huis) of extra reiskosten (door ziekte van een familielid moet de vakantie worden afgebroken en een duurdere vlucht worden geboekt), een gipsvlucht naar huis of een helikopterredding.

Geneeskundige

Nog meer dan de al omschreven rubrieken is de rubriek geneeskundige kosten een aanvulling op reeds lopende verzekeringen, in dit geval een zorgverzekering. Het hebben van een Nederlandse zorgverzekering is zelfs verplicht om deze rubriek te kunnen verzekeren. De zorgverzekering kent in het buitenland een beperkte dekking. Vanuit de basisverzekering is de vergoeding gemaximeerd op de in Nederland gebruikelijke tarieven. In de aanvullende verzekeringen wordt dit vaak uitgebreid tot 200% van de Nederlandse tarieven.

Let op: Het verzekeren van de rubriek geneeskundige kosten breidt de dekking van de zorgverzekering uit tot een ongelimiteerde dekking. Dat is nodig omdat de zorgkosten in Nederland door overheidssubsidies relatief laag zijn. In het buitenland kunnen de tarieven voor een medische behandeling fors afwijken van het Nederlandse tarief. Voor sommige behandelingen geldt in het buitenland zelfs een tienvoud van het Nederlandse tarief.

Wintersport/Bijzondere sporten

Het beoefenen van wintersport en een aantal gevaar verhogende andere sporten (zoals paragliden, raften, abseilen en bergbeklimmen) is bij sommige verzekeraars uitgesloten. Dit betekent dat eventuele schade tijdens het beoefenen van de uitgesloten sport de verzekering geen dekking biedt. In dit geval kan het meeverzekeren van de rubriek wintersport uitkomst bieden.

Geld

Geld is op de rubriek bagage doorgaans uitgesloten. Vroeger was dit een belangrijke dekking, en heette toen nog ‘Geld en Cheques’. Sinds de invoering van de betaalkaart en het afschaffen van de cheques is het belang veel minder groot. Doorgaans neemt men tenslotte veel minder contant geld mee. Traveler cheques zijn standaard al verzekerd bij de aankoop. De dekking voor geld is doorgaans gemaximeerd op ongeveer € 500,00.

Automobilistenhulp

Deze rubriek biedt niet alleen dekking voor personenauto’s, maar ook voor kampeerauto’s, motoren en scooters. Deze rubriek dekt onder meer het uitbetalen van arbeidsloon bij een reparatie langs de weg, het toezenden van onderdelen en de huurkosten van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer niet verder gereden kan worden. Niet gedekt zijn de onderdelen zelf.

Ongevallen

De rubriek ongevallen voorziet de verzekerde of diens nabestaanden van een eenmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Rechtsbijstand

Kosten die de verzekerde moet maken voor juridisch advies of juridische bijstand worden vergoed. Deze dekking is vaak een nuttige aanvulling op de rechtsbijstandverzekering, aangezien deze doorgaans alleen binnen de Europese Unie dekking biedt.

Vergelijk direct uw Real-time Scherpe premie en Sluit direct af (doorlopend (1) en kort (2))

Vergelijk 1 Vergelijk 2

Interesse in een Reisverzekering?

We staan u graag te woord met professioneel en persoonlijk advies. Hoe kunnen wij u helpen?

Ik wil persoonlijk advies Ik wil meer informatie Ik heb een vraag

Call Now Button