085 - 401 95 52

10Hoe hoog zijn de totale eenmalige kosten bij aanschaf van een woning?

Bij het kopen van een woning komen een aantal basiskosten om de hoek kijken;

1: Overdrachtsbelasting

2% van de koopsom.

2: Notariskosten

Wij hanteren het goedkoopste mogelijke tarief binnen de regio met extra relatiekorting voor onze relaties. Service en snelle verwerking mogen niet ten koste gaan van de prijs. Wij leggen hier de lat hoog bij de notaris. Voor de hypotheekakte en leveringsakte ligt de prijs in de markt ongeveer tussen de 1200 en 1800 euro afhankelijk van welke notaris men kiest. Voor extra handelingen kan een notaris extra kosten berekenen. Onze huisnotaris denkt hier altijd graag in en in overleg in mee.

3: Taxatiekosten

De taxatiekosten liggen gemiddeld tussen de 350 en 550 euro afhankelijk of NHG gewenst is en er extra kosten moeten worden gemaakt door de taxateur.

4: Advieskosten voor de hypotheekadviseur.

De gemiddelde hypotheek advieskosten liggen ongeveer rond de 3000 euro afhankelijk van het type aanvraag;

Wij hanteren geen kosten die u dient te betalen in het eerste of tweede gesprek. Wij rekenen pas af wanneer u zich kan vinden in het advies en de getoonde offertes. Wij doen dit nog ouderwets op basis van wederzijds vertrouwen met onze bestaande relaties maar ook bij nieuwe relaties.

5: NHG kosten

Indien er gekozen wordt voor NHG betaald u 1% over het totale hypotheekbedrag. U ontvangt voor deze zekerheid die u aan de bank geeft (weinig kans op restschuld) een behoorlijke korting op uw rente, dit kan oplopen tot 0,7%.

De meesten kosten zijn aftrekbaar, wij informeren en staan u graag bij in het tot stand komen van uw gewenste hypotheek.

Ga terug

Call Now Button